Sase tineri artisti cehi au reusit sa trucheze imaginile transmise de un post national de televiziune si i-au facut astfel pe multi telespectatori sa creada ca a avut loc o explozie nucleara. Grupul risca astfel pedepse aspre cu inchisoararea, informeaza BBC News.

Cei sase, cunoscuti sub denumirea de gruparea Ztohoven, au escaladat un turn de televiziune si au conectat un computer la statia de emisie a postului tv. Artistii care au castigat de curand un premiu pentru arta contemporana, sustin ca scopul proiectului lor, care se intitueaza „Realitatea mediatica” a fost acela de a arata cat de usor poate fi manipulata realitatea, prin intermediul mass-media.

Totusi, televiziunea ceha care a transmis fara sa vrea imaginile trucate, sustine ca actiunea tinerilor a fost "total nepotrivita si ca probabil foarte multi oameni s-au ingrozit la vederea acelor imagini".

Grupul va trebui acum sa faca fata acuzatiei de raspandire a unor informatii eronate. Daca vor fi gasiti vinovati in procesul care ar putea fi intentat luna aceasta, tinerii risca o pedeapsa maxima de trei ani cu inchisarea, scrie BBC News, in editia sa electronica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.