Alegerile prezidentiale desfasurate duminica in Kenya au fost urmate de violente in care au fost ucise peste 300 de persoane, informeaza BBC.

Potrivit Romania Libera, Raila Odinga ,lider al Miscarii Democratice Portocalii, i-a convocat pe sustinatorii sai la un amplu miting de protest impotriva presedintelui Mwai Kibaki, pe care il acuza de
frauda in alegerile prezidentiale din 27 decembrie. Politia nu a autorizat mitingul de ieri si a intervenit in forta pentru impiedicarea "adunarii ilegale".

Politia a folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene in Nairobi, pentru a-i imprastia pe sustinatorii liderului opozitiei din Kenya, Raila Odinga.

Confruntarile au continuat si in alte orase. Cel putin patru persoane au fost ucise ieri in intreaga tara, ridicand bilantul victimelor violentelor izbucnite dupa 27 decembrie la 346 de persoane, potrivit AFP. Doi parlamentari din partidul lui Odinga au fost arestati in localitatea Kisumu, sub acuzatia ca au incitat la manifestatii neautorizate.

Tot ieri procurorul general Amos Wako a declarat la televiziunea nationala ca "ar trebui efectuata imediat o contabilizare precisa a buletinelor de vot valabile si confirmate", informeaza BBC.

In incercarea de a media criza, in Kenya a venit arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu care a adus speranta ca Odinga si Kibaki ar putea sa se aseze la masa negocierilor. Oferta de mediere a lui Tutu este sustinuta de SUA si Marea Britanie, in timp ce si Uniunea Africana a trimis o misiune diplomatica sub conducerea presedintelui Ghanei, relateaza Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.