In celelalte capitale ale lumii, Anul Nou a fost intampinat in liniste

De la Sydney la Bagdad, din Paris la New York, pamantenii au sarbatorit trecerea in Anul Nou. Memoria unor violente din trecut s-a facut simtita prin stricte masuri de securitate in multe tari.

Artificiile au fost anulate in centrul capitalei belgiene, Bruxelles, unde politia a retinut 14 persoane suspectate ca au sprijinit un militant Al-Qaida sa evadeze din inchisoare, saptamana trecuta. Festivitatile organizate pe intreaga planeta, in noaptea dintre ani, nu au fost umbrite decat de exploziile unor bombe in Thailanda.

Datorita fusurilor orare, Oceania si Asia au fost primele care au intrat in 2008. Peste un milion de persoane din Syd­ney au intampinat noul an, bucurandu-se de spectaculoase jocuri de artificii aruncate spre cer din port. Circa 100.000 de dispozitive pirotehnice au fost "dirijate" de 12 calculatoare.

In Taiwan, in pofida frigului, mai mult de 600.000 de "petrecareti" s-au adunat in jurul turnului zgarie-nori Taipei 101, in noaptea dintre ani. La Hong Kong, mii de persoane au sfidat gerul neobisnuit pentru a asista la focurile de artificii trase din portul Victoria.

Un spectacol de artificii de opt minute a reunit 160.000 de persoane pe malul marii, in Singapore. in Malaysia, tara in majoritate musulmana, ultima zi a sarbatorilor organizate cu prilejul implinirii a 50 de ani de independenta a coincis cu intrarea in noul an, sarbatorita cu focuri de artificii. La Karachi (Pakistan), locuitorilor li s-a interzis obisnuita petrecere pe plaja, din cauza masurilor de securitate luate dupa asasinarea liderului opozitiei, Benazir Bhutto.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.