Alegerile din Pakistan, stabilite initial pentru 8 ianuarie, vor avea loc pe data de 18 februarie, afirma oficiali pakistanezi.

Seful comisiei electorale spune ca scrutinul nu poate avea loc la data stabilita initial din cauza asasinarii fostului premier Benazir Bhutto.

Cel putin 47 de persoane au fost ucise in violentele izbucnite in tara o data cu moartea doamnei Bhutto, joia trecuta.

Principalele partide de opozitie doreau ca alegerile sa aiba loc asa cum a fost planuit initial, si au acuzat oficialii ca ar incerca sa falsifice scrutinul.

seful comisiei electorale, Qazi Muhammad Farooq, spune ca protestele violente au afectat in mod direct organizarea alegerilor.

Comisia a decis ca alegerile sa fie tinute dupa luna Muharram, considerata sfanta, care incepe saptamana viitoare.

Mai multe sectii de votare au fost arse, in principal in provincia natala a doamnei Bhutto, Sindh, a mai spus seful comisiei electorale.

Partidele de opozitie spun insa ca orice intarziere este in fapt o masura disperata pentru evitarea infrangerii de catre formatiunea politica a presedintelui Pervez Musharraf.

"Nu exista nici un fel de motiv pentru intarzierea alegerilor", spune Raza Rabbani, secretarul general al partidului lui Benazir Bhutto, Partidul Popular.

"Intarzierea este doar in avantajul partidului lui Musharraf, care isi vede infrangerea venind".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.