Dupa cum a specificat purtatorul de cuvant al Flotei militare a Rusiei, Igor Dagalo, capitan de rangul I, "lansarea rachetei intercontinentale a fost operata de pe submarinul Tula in stare de submersie intr-o zona din Marea Barents din Arctica, spre o tinta de pe poligonul Kura din Kamciatka" (coasta ruseasca a Pacificului).

"Racheta a fost lansata in conformitate cu planul anual de pregatire militara, cu scopul testarii gradului de pregatire a fortelor strategice maritime ruse", a adaugat Igor Dagalo.

Submarinul Tula este o nava purtatoare de rachete strategice, cu incarcatura nucleara, cunoscute sub numele "Sineva", echivalentul rachetelor occidentale "Skif", dupa clasificarea NATO. In ajunul lansarii, centrul de rachete din Moscova care a elaborat si construit sistemul "Sineva" a sarbatorit 60 de ani de la infiintare. Dupa cum a subliniat seful Agentiei Federale Cosmice ruse Anatoli Perminov, "intreaga istorie a acestui centru este legata de elaborarea sistemelor de rachete strategice pentru submarine, care reprezinta si in vremurile noastre baza fortelor strategice nucleare ale Rusiei".