Pantalonii largi si jachetele in stil militar sunt la moda printre tinerii delicventi din America Centrala dar mai nou, acesti tineri au inceput sa isi tatueze intregul corp cu simboluri ce au rolul de a inspaimanta rivalii, comenteaza CNN.

Acesti banditi foarte agresivi, convietuiesc in comunitati renumite in America Centrala si in SUA, iar Mara 18 si Mara Savatrucha sunt cele mai cunoscute astfel de bande criminale. Acesti delicventi sunt cunoscuti pentru practicile lor sangeroase si mai nou, pentrru faptul ca deseneaza cladirile si chiar corpurile lor cu simboluri ce amintesc de lumea primitiva.

Conform autoritatilor care se ocupa de eliminrea acestui fenomen, acesti tineri „needucati” au inceput sa recruteze adepti din randul liceenilor si studentilor si si-au extins actele criminale de la fapte minore de tipul talhariilor, la rapire de copii, prostitutie si jafuri.

Gastile Mara s-au format pentru prima data in Los Angeles, in anii '80, iar comportamentul lor atragea tinerii imigranti din El Salvador care fugisera in SUA pentru a scapa de razboiul civil din tara lor. Peste un deceniu, membrii acestor gasti au fost deportati pentru fapte criminale si acum isi desfasoara activitatile in America Centrala.

Autoritatile au estimat un numar de peste 100.000 de membri ai gruparii Mara care actioneaza in Guatemala, Salvador, Honduras si Nicaragua. Un numar de peste 30.000 opereaza de asemenea si pe teritoriul SUA, mai ales in Los Angeles, conform autoritatilor federale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.