Grecii ciprioti sunt pe cale sa repurteze o dulce victorie in fata turcilor, care ar putea periclita insa relatiile dintre cele doua state, si asa destul de tensionate.
Razboiul dintre Cipru si Turcia are de aceasta data ca miza rahatul, statul cipriot urmarind sa fie recunoscut de Uniunea Europeana ca producator al acestei specialitati de cofetarie, releva „The Times”. Grecii ciprioti vor ca rahatul pe care il fabrica sub numele „loukoumi yeroskipou” sa fie marca protejata de UE, iar cum Ciprul este stat membru din 2004, are toate sansele sa-si atinga telul.

In aceste conditii, producatorii turci risca sa se aleaga doar cu un gust amar, mai ales ca sunt constienti ca produsul lor, cunoscut ca „lokum” sau „deliciu turcesc”, nu poate concura pe piata de la egal la egal cu cel al cipriotilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.