Parlamentul Republicii Moldova se reuneste astazi pentru a-l alege, pentru a doua oara consecutiv, pe Vladimir Voronin in functia de sef al statului. Nu exista nici un dubiu in acest sens. Doar o situatie imprevizibila ar putea da peste cap jocurile bine regizate de echipa lui Voronin. Cum ar fi, de exemplu? Aparent nimic nu ar avea darul de a tulbura linistea votului de astazi. In interiorul cladirii, cel putin. In exterior insa... Cu aprobarea eliberata de primarul Chisinaului, Serafim Urechean, Uniunea nationala a combatantilor din Republica Moldova (participantii la conflictul armat din Transnistria) va organiza azi, in fata Parlamentului, un miting de protest. Care este scopul actiunii, presedintele uniunii, Eduard Maican, a refuzat sa spuna.

"Comentariile vor veni dupa ce parlamentul va lua spre dezbatere revendicarile noastre", a sporit Maican nedumerirea jurnalistilor. Oricum, politia, care s-au opus desfasurarii demonstratiei, este hotarata sa aplice toate masurile prevazute de lege pentru asigurarea ordinii publice. In plus, Dumitru Diacov, liderul Partidului Democratic, intrat in parlament pe listele Blocului "Moldova democrata" a lui Urechean, s-a aratat extrem de iritat de decizia combatantilor. "Este o dovada in plus a faptului ca si-a propus destabilizarea situatiei si aruncarea tarii in haos", a estimat fostul partener de coalitie al lui Urechean.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.