Cei circa 30 de soldati rebeli reusisera sa scape dintr-un tribunal unde erau judecati pentru o presupusa tentativa de lovitura de stat din 2003. In acest moment, hotelul Peninsula este incercuit de catre forte ale armatei flipineze, informeaza NewsIn.

"Cerem armatei sa nu o mai sustina pe Arroyo, pentru a pune astfel capat presedintiei sale, contrara Constitutiei", a spus generalul de brigada Denilo Lim. Intr-un comunicat citit jurnalistilor in holul hotelului, Lim a cerut demisia lui Arroyo.

Gloria Arroyo , presedinta Filipinelor in varsta de 58 de ani, a ajuns la putere in 2001 in urma unei revolte populare sustinute tot de armata. In ultimii 20 de ani Filipine s-a confruntat cu nu mai putin de 12 tentative de lovituri de stat care vizau inlaturarea lui Arroyo.

Hotelul Peninsula se afla in cartierul financiar Makati, unde in 2003 circa 200 de militari rebeli au luat cu asalt un imobil intr-o tentativa de lovitura de stat. Asaltul s-a incheiat dupa 24 de ore, armata ramanand loiala presedintelui.

In acest moment, militarii rebeli refugiati in hotelul Peninsula din Manila au anuntat ca se vor preda, dupa ce politia a spart usa principala si a facut uz de gaze lacrimogene, informeaza NewsIn.

"O sa iesim, pentru ca ne gandim la siguranta oamenilor", a spus Antonio Trillanes, care a condus tentativa de lovitura de stat din 2003.