Desfasurarea de forte a Ministerului de Interne nu a impiedicat comiterea de noi violente in suburbiile pariziene. Abia sosit din China, Nicolas Sarkozy vrea sa controleze situatia.
Dupa o a treia noapte de violente, de data aceasta nu doar la marginea Parisului, ci si la Toulouse, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a iesit la rampa, acuzandu-i pe autorii atacurilor de tentativa de asasinat. Proaspat intors dintr-o vizita in China, Sarkozy a aratat ca nu vrea sa piarda timpul. Dupa o reuniune de criza cu principalii ministri, el i-a primit ieri-dimineata la Palatul Elysee pe parintii adolescentilor a caror moarte, in noaptea de duminica spre luni, a fost fitilul ce a declansat violentele din suburbia pariziana Villiers-le-Bel.

Apoi s-a deplasat la spitalul unde este internat un politist grav ranit in timpul confruntarilor de strada si a promis ca cei care ataca fortele de ordine vor ajunge in boxa acuzatilor. “Nu putem to­lera asa ceva, indiferent de in­t­amplarea tragica petrecuta duminica si de moartea celor doi tineri”, a spus seful statului. El a promis insa ca o ancheta va determina circumstantele decesului celor doi pusti de 15 si 16 ani, al caror scuter s-a izbit de o masina a Politiei care patrula in zona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.