Ultima runda de negocieri pentru o solutie agreata atat de albanezi, cat si de sarbi a esuat.

Ultima runda de negocieri bilaterale privind viitorul statut al provinciei Kosovo s-a incheiat ieri cu un esec, informeaza agentiile internationale de presa.

Reuniti timp de trei zile in statiunea austriaca Baden, liderii de la Belgrad si cei de la Pristina nu au reusit nici de aceasta data sa ajunga la un acord, a anuntat mediatorul european Wolfgang Ischinger, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu omologii sai din Statele Unite si Rusia.

„Conferinta de la Baden marcheaza sfarsitul negocierilor fata in fata sustinute de Troica mediatorilor”, a declarat Ischinger, citat de AFP.
La inceputul saptamanii viitoare, cei trei mediatori vor mai merge inca o data la Belgrad si Pristina, inainte de a-si incheia misiunea prin redactarea unui raport pe care urmeaza sa-l inainteze secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pana pe 10 decembrie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.