28 de liceeni olandezi vor aparea in fata justitiei dupa ce, in cursul zilei de marti au luat parte la manifestatii de protest foarte violente, informeaza BBC News.

Politia olandeza a fost nevoita sa faca fata furiei a peste 1000 de adolescenti care aruncau cu oua si cutii de conserve. Autoritatile au reusit sa ii disperseze pe adolescenti numai in momentul in care au folosit tunuri cu apa.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Arnout Aben a declarat ca 28 dintre tineri au fost arestati si ca acestia vor trebui sa faca fata acuzatiei de ofensa adusa autoritatilor publice.

Liceeni au iesit in strada in Amsterdam si in alte orase din Olanda pentru a protesta impotriva masurii de suplimentare a orelor de curs pe care a decis-o ministrul educatiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei a mai adaugat si faptul ca numarul mare de adolescenti care s-au starns in strada este datorat mesajelor de pe internet prin intermedoiul carora tinerii au comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.