Noul guvern polonez al lui Donald Tusk a anuntat ca isi va retrage trupele din Irak pana in vara lui 2008, asa cum promisese in campania electorala.
Polonia este al doilea aliat din Irak al SUA care isi anunta retragerea in decurs de numai cateva zile, dupa Australia. Se pare ca prezenta trupelor in Irak devine tot mai nepopulara in toate tarile implicate, iar guvernele care i-au sustinut pe americani acolo pierd in general alegerile in fata opozitiei care promite retragerea lor rapida, cum s-a intamplat in Spania, Italia sau Australia, spre exemplu. Totodata, aliati importanti cum ar fi Marea Britanie si-au redus semnificativ contingentele, singura tara care a anuntat cresterea lor fiind Georgia.

Polonia are aproape 900 de militari in Irak si este prezenta acolo inca de la debutul operatiunilor militare, in 2003. Decizia guvernului polonez are sustinerea masiva a publicului, 85% din polonezi fiind pro-retragere si doar 12,1% in favoarea mentinerii trupelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.