Potrivit SITE, ben Laden va difuza in curand un mesaj destinat Europei, care va fi publicat de un site apropiat de al-Qaida. "In curand, cu voia lui Dumnezeu, vom difuza un nou mesaj, destinat poporului european, de la leul care i-a infrant pe americani si pe tirani, seicul Osama ben Laden", potrivit site-ului Al-Sahab, folosit in trecut pentru difuzarea mesajelor liderului terorist. Data difuzarii nu a fost insa precizata.

In ultima perioada, dupa o absenta de trei ani, ben Laden a transmis mai multe mesaje in care a promis ca va intensifica lupta impotriva Americii si aliatilor sai , pentru a opri razboiul din Irak.

Liderul al-Qaida le-a cerut insurgentilor din Irak, in cel mai recent mesaj, la 22 octombrie, sa stranga randurile si sa evite orice divizare. La 7 septembrie, cu cateva zile inainte de comemorarea a sase ani de la atentatele din 2001, ben Laden a aparut intr-o inregistrare video, spunand ca va intensifica lupta impotriva fortelor americane, pentru a opri razboiul din Irak.

Patru zile mai tarziu, o inregistrare audio a fost difuzata pe internet de Osama, in care acesta l-a elogiat pe unul dintre cei 19 pirati ai aerului de la 11 septembrie. Ben Laden le-a cerut "tinerilor musulmani" sa se alature "caravanei" martirilor, pentru "triumful" islamului.

State europene au fost deja vizate de mesaje difuzate de al-Qaida. La 20 septembrie, adjunctul lui Osama, Ayman al-Zawahiri, a cerut sustinerea Ariprii al-Qaida din Magrebul islamic si alungarea din Magreb a francezilor si spaniolilor instalati in fostele colonii din Africa de Nord.

In momentul comemorarii atentatelor de la World Trade Center, Casa Alba a asigurat insa ca Statele Unite il vor gasi pana la urma pe ben Laden, dar ca lupta impotriva terorismului nu se va incheia prin capturarea acestuia.