Incidente violente au izbucnit duminica seara, intr-un cartier dintr-o localitate de la periferia Parisului dupa moartea a doi adolescenti, care a survenit in urma unei coliziuni cu o masina a politiei, informeaza NewsIn.

Incidentele erau in desfasurare duminica la ora 20.30 GMT (22.30, ora Romaniei) in cartierul Villiers-le-Bel, localitate din suburbia pariziana din apropiere de Sarcelles, la circa 20 de kilometri nord de Paris.

Violentele tinerilor din cartierul parizian au izbucnit dupa ce, doi adolescenti in varsta de 15 si 16 ani, au murit intr-un accident rutier in care era implicata si o masina a politiei.

Politia a declarat ca masina se afla intr-o misiune de patrulare in circumscriptia Sarcelles si rula cu viteza regulamentara, fara girofar. Incidentul s-a petrecut in jurul orei locale 17.00 (18.00, ora Romaniei) cand, traversand o intersectie, masina a fost lovita de motocicleta tinerilor in aripa stanga, iar cei doi adolescenti au decedat pe loc.

Cei doi tineri, care circulau pe scutere, nu purtau casti de protectie, potrivit mai multor martori oculari. Potrivit unui jurnalist AFP, masina avea parbrizul spart si prezenta urmele unui violent soc frontal.

"Tinerii din cartierul Sarcelles au dat foc la masini aproape peste tot si nimeni nu mai poate intra in cartier", a declarat un localnic, contactat telefonic la aproape doua ore de la producerea accidentului.

"Politia nu a intervenit. De indata ce si-au facut aparitia fortele de politie, tinerii au aruncat cu tot ce puteau gasi", a mai spus martorul.

Un comisar de politie care ar fi incercat sa intervina pentru a calma spiritele si a fost ranit. Potrivit prefecturii, el a suferit un traumatism facial si a fost transportat la spital.

"In jurul orei locale 19.30, dupa ce au fabricat cocteiluri Molotov, o parte dintre tineri au incendiat un garaj, dupa ce l-au devastat mai intai si s-au indreptat apoi catre nordul orasului”, potrivit unui jurnalist AFP.

Pentru calmarea spiritelor, au fost trimise la fata locului, 20 de masini ale CRS (fortele de ordine care actioneaza in caz de revolte) si citeva sute de politisti care au intervenit pentru a-i opri pe tinerii revoltati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.