Presedintele Libanului, Emile Lahoud, a cerut armatei sa preia controlul securitatii statului, ca urmare a esecului parlamentului de a-i alege un succesor la expirarea mandatului.

Cu doar cateva ore inaintea termenului limita presedintele parlamentului a exclus orice noua tentativa de alegere a noului presedinte.

Parlamentul din Liban este divizat intre politicienii pro-sirieni si cei anti-sirieni.

Puterile presedintelui Emile Lahoud - unul dintre liderii in favoarea apropierii Libanului de Siria - vor fi preluate la miezul noptii de vineri spre sambata de guvernul pro-occidental.

Intre timp, au fost sporite masurile de securitate in capitala Libanului, Beirut.

Presedintele Lahoud, care nu recunoaste autoritatea guvernului pro-occidental, a spus ca inca nu s-a decis ce va face in continuare.

Ministrii de externe din Franta, Spania si Italia s-au aflat vineri in Liban in incercarea de a media dezbaterile dintre grupurile politice rivale care nu au ajuns la un acord privind alegerea unui nou presedinte.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.