Nici nu s-a sfarsit bine anul in curs, pe parcursul caruia Germania si Portugalia au asigurat sefia Uniunii Europene, ca autoritatile franceze se si pregatesc intens pentru cel de-al doilea semestru din 2008, cand vor prelua carmele Consiliului European de la Slovenia.

Parisul, constient de impactul negativ pe care l-a avut acum doi ani respingerea Constitutiei europene de catre proprii cetateni, planuieste sa resusciteze interesul europenilor fata de constructia comunitara. Mai exact, autoritatile ar dori sa confere „un simt festiv” evenimentelor pe care urmeaza sa le organizeze la sefia UE, a explicat purtatorul de cuvant al Executivului francez, Laurent Wauquiez, informeaza AFP.

„Europa nu mai genereaza atata simpatie ca in trecut”

Astfel, intreaga strategie a presedintiei franceze a Uniunii va fi sa „vanda Europa, sa o promoveze”, deoarece nu mai este o „cauza” care genereaza „atata simpatie” ca in trecut, a subliniat Wauquiez. Aceasta presedintie trebuie sa fie mai mult decat „zgomotul portierelor masinilor oficiale care sosesc”, dar si „un eveniment festiv”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.