Universitatea pariziana Sorbona a fost de ieri inchisa, dupa ce s-au inregistrat violente intre studenti. O parte dintre ei protesta impotriva presedintelui Sakozy iar pe cei care doreau totusi sa ajunga in aule, au fost opriti in mod violent, scrie cotidianul italian La Stampa.

Un comunicat pe care l-a transmis biroul administrativ al vestitei universitati explica faptul ca „un grup de studenti care protesta impotriva lui Sarkozy, a recurs la forta pentru a-i opri pe ceilalti studenti care vroiau sa participe totusi la cursuri”.

„Acesti studenti recurg in fiecare zi la violenta si in cursul acestei dimineti au folosit chiar, violenta fizica. Libertatea si dreptul de a studia au fost incalcate, ce sa mai vorbim despre siguranta persoanelor”, explica in termeni liberali, comunicatul de la Sorbona.

„Din acest motiv, presedintele universitatii a decis sa inchida institutia pana luni dimineata”, se mai arata in comunicat, potrivit publicatiei italiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.