Fostul presedinte francez Jacques Chirac, inculpat ieri dimineata pentru deturnare de fonduri publice intr-un caz de pe vremea cand era primar al Parisului, a declarat postului de televiziune TF1 ca va lupta "pentru adevar" si pentru "onoarea" sa, informeaza NewsIn.

"Starea mea de spirit este in primul rand seninatate si apoi dorinta de a lupta", este prima reactie alui Chirac dupa ce a aflat ca este inculpat. Faptele care ii sunt reprosate lui Chirac sunt pasibile de zece ani de inchisoare si o amenda de 150.000 de euro, informeaza NewsIn.

"Ma voi lupta, dar cu respectul pe care il datoram justitiei, bineinteles", a continuat fostul presedinte francez.
"Nu accept sa se spuna orice in acest caz, sa fie calcata in picioare prezumtia de nevinovatie si, prin urmare, ma voi bate si pentru adevar si pentru onoarea mea", a declarat Chirac.

Fostul presedinte este inculpat intr-un dosar de angajari de forma la primaria Parisului inainte de 1995, de care ar fi beneficiat apropiati ai RPR, partidul lui Jacques Chirac, devenit actualul UMP aflat la putere. In jur de 20 de persoane sunt suspectate in acest dosar.

"Nu s-a imbogatit nimeni si de altfel, nici nu spune nimeni asa ceva, sa fie clare lucrurile", a reafirmat Chirac la TF1, reluand argumentele pe care le expusese cu o zi inainte intr-un articol din cotidianul Le Monde. "Sa revenim cu picioarele pe pamant. In acest caz este vorba despre 20 de locuri de munca repartizate pe o perioada de 18 ani", a insistat Chirac.

"Evident ca nu a existat niciun fel de deturnare de bani publici, pentru ca aceste locuri de munca erau necesare bunei functionari a orasului Paris si au fost autorizate prin vot de Consiliul local", a repetat Jacques Chirac.

Chirac este de asemenea, primul fost presedinte francez inculpat intr-un dosar, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.