Unu din sase newyorkezi nu isi permite sa cumpere mincare suficienta sau de calitate.
Presa americana a dat publicitatii o stire care le va confirma producatorilor de programe tv romanesti „antiimperialiste“ de dinainte de revolutie cele mai sumbre emisiuni despre „saracia lucie“ provocata de „capitalismul salbatic“: se pare ca newyorkezii stiu ce inseamna foamea. Cifre ingrijoratoare au fost facute publice de Coalitia Impotriva Foametei din orasul New York: 1,3 milioane de locuitori ai metropolei, adica unu din sase, nu isi permit sa isi cumpere suficienta mincare. Din aceasta cauza, numarul de persoane care apeleaza la cantinele saracilor a crescut in 2007 cu 20% fata de anul trecut, dupa ce in 2006 crescuse deja cu 11% fata de 2005.

Unele dintre aceste puncte de ajutorare a saracilor deja nu mai fac fata cererilor. Coalitia considera ca de vina sint autoritatile care au taiat ajutoarele pentru mincare, in timp ce saracia din Statele Unite creste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.