Adversarii politici ai liderului de la Kremlin, supusi presiunilor
Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile parlamentare din Rusia, presedintele Vladimir Putin isi radicalizeaza discursul electoral, directionandu-si toate atacurile la adresa opozitiei si a puterilor occidentale. In fata a mii de sustinatori adunati ieri intr-un complex sportiv moscovit, pe un ton care a amintit de epoca Razboiului Rece, liderul de la Kremlin i-a calificat pe opozantii rusi drept "sacali" si a denuntat faptul ca specialisti occidentali vor incerca - fara reusita - unele actiuni de genul revolutiilor portocalii si in Rusia. In tot acest timp, opozitia denunta presiunile oficiale tot mai mari exercitate asupra sa.

Intr-un atac extrem de virulent, presedintele Putin i-a acuzat pe politicienii opozitiei ca se comporta precum sacalii pentru a obtine fonduri de la ambasadele straine. "Acesti indivizi conteaza pe sustinerea fondurilor straine pentru o campanie tensionata, menita sa slabeasca Rusia si sa o faca vulnerabila in fata jocurilor murdare. Liderul de la Kremlin a pus, din nou, toate tunurile pe Occident, criticandu-l pentru ca se amesteca in politica Rusiei. "Acesti inamici politici au o viziune diferita asupra Rusiei. Ei au nevoie de un stat slab, au nevoie de o societate dezorganizata si dezorientata, o societate divizata, astfel incat sa isi poata realiza atacurile murdare din spatele ei", a perorat liderul de la Kremlin in fata miilor de sustinatori care i-au cerut sa ramana "liderul lor national".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.