Cotidianul Le Monde anuntase ca este posibil ca Chirac sa fie inculpat astazi, la capatul unei audieri dintr-un dosar referitor al angajari de forma la primaria Parisului, in timpul mandatelor sale (1977-1995) si ale succesorului sau Jean Tiberi (1995-2001). Beneficiarii ar fi fost apropiati ai RPR, partidul de atunci al lui Chirac, devenit ulterior UMP. In total, 20 de persoane sunt suspectate in acest dosar.

In apararea sa, Chirac a subliniat intr-un articol publicat tot de Le Monde, ca aceste angajari au fost aprobate de Consiliul Municipal.

Chirac fusese deja audiat in iulie, in cadrul unui dosar de angajari fictive la primaria Parisului, cel mai periculos dintre dosarele in care este vehiculat numele fostului presedinte. Persoanele respective erau platite de primarie, dar lucrau in realitate pentru partid, informeaza NewsIn.

Fostul presedinte francez a fost inlocuit la 16 mai anul acesta, de catrec Nicolas Sarkozy, iar din 17 iunie si-a reluat statutul juridiciar al unui cetatean obisnuit.