Trei baieti cu varste cuprinse intre 8 si 9 ani, din statul Georgia in SUA, au fost acuzati in cursul zilei de luni, ca au violat o fata de 11 ani, informeaza CNN.

In cursul zilei de luni, cei trei baieti s-au prezentat in fata instantei pentru minori din Acworth, Georgia. Familiile minorilor s-au aflat de asemenea in sala de judecata, dar accesul presei a fost interzis.

„Niciodata in cei 20 de ani de cand imi exercit profesia nu am intalnit o asemenea situatie”, a declarat seful de politie Michael Wilkie, care se ocupa de acest caz.

Conform lui Wilkie, fata a marturisit ca a fost agresata in cursul zilei de miercuri, a saptamnii trecute. Fata a fost examinata de catre doctori si apoi interogata, dupa ce familia ei a aflat despre acest incident sambata.

Ancheta cu privire la ceea ce s-a intamplat intre cei patru copii este insa, departe de a fi finalizata, a mentionat politistul. „Procurorii nostrii au fost specializati in interviuri cu copiii si vor incerca sa rezolve corect acest caz. Facem tot ce putem ca sa fim corecti, dar pana in acest moment varianta fetei este mult mai credibila”, a declarat Michael Wilkie pentru CNN.

Totusi, politistul a mai adaugat ca nu exista un spatiu legal pentru ca persoane atat de tinere sa fie acuzate de viol. „Asa ca va trebui sa mergem in proces cu acuzatiile pe care le avem”, a adaugat Wilkie.

Reprezentantii curtii unde se judeca cazul au declarat pentru reporteri ca acuzatiile de viol impotriva celor trei baieti vor fi inlocuite cu acuzatii de delicventa juvenila. Legile din Georgia arata ca un minor trebuie sa aiba cel putin 13 ani pentru ca faptele sale sa fie transferate sistemului de judecata pentru adulti.

Daca baietii vor fi gasiti vinovati, acestia risca sa petreaca cinci ani intr-un centru de detentie pentru minori, comenteaza CNN.

Mama fetei agresate a declarat pentru un post tv local, ca vrea ca baietii sa fie pedepsiti aspru. „Cei trei merita o lectuie dura, pentru ca, in caz contrar ar putea sa faca acelasi lucru si altcuiva. Cine stie de ce vor fi in stare atunci cand vor fi adolescenti”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.