Aproape 3.500 de persoane si-au pierdut viata in urma ciclonului Sidr care a afectat saptamana trecuta sudul Bangladeshului, potrivit unui nou bilant provizoriu publicat astazi de autoritati. Oficialii se asteapta insa ca numarul victimelor sa ajunga in final la intre 5.000 si 10.000 de morti, informeaza NewsIn.
"Numarul mortilor a atins 3.447, iar aceasta cifra urmeaza sa mai creasca", a declarat comandantul Kamrul Islam, de la centrul de control a armatei. "Numeroase sate izolate, in special de pe insule, nu au fost inspectate" de echipele de salvare, a avertizat Heather Blackwell, de la filiala din Bangladesh a unei organizatii nonguvernamentale britanice. In aceste regiuni "am putea astepta saptamani ca sa putem avea o idee precisa despre amploarea ravagiilor ciclonului", a adaugat Blackwell.

Incepand de ieri, echipele de salvare au inceput o cursa contra cronometru pentru a aduce hrana si medicamente milioanelor de sinistrati din sudul tarii, victimele celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.