Femeia, in virsta de 37 de ani, este acuzata ca s-a infiltrat in structurile CIA si FBI, pentru a accesa informatii secrete ale administratiei SUA. Ea a pledat "vinovat" in fata Tribunalului Federal din Detroit, capetele de acuzare fiind conspiratie, acces neautorizat la informatii si obtinere frauduloasa a cetateniei si a fost de acord sa coopereze cu autoritatile, intr-o ancheta privind sistemul de securitate.

Nada a ajuns in Statele Unite in 1990, printr-o "casatorie-fantoma" (mai exact, a platit un cetatean american pentru a o lua in casatorie), obtinind astfel cetatenia SUA in 1994. Cinci ani mai tirziu, ea reusea sa se angajeze la FBI, dupa o verificare superficiala: agentii care au intervievat-o spun azi ca au avut discutii cu rudele sale din Beirut, dar, daca "investigatia" ar fi fost mai constiincioasa, acestia ar fi aflat probabil ca insusi cumnatul femeii, proprietarul unui restaurant din Detroit, unde aceasta fusese chelnerita, era suspectat ca ar fi avut relatii foarte strinse cu oficiali de rang inalt ai gruparii Hezbollah din Liban ... Nada a reusit deci sa se angajeze in cadrul FBI, dupa ce a trecut cu succes testul poligrafului si a obtinut accesul la informatii clasificate.

"Capacul" a fost pus insa in 2003, cind libaneza s-a angajat si la CIA, care a accep-tat-o, bazindu-se pe verificarile FBI!! In concluzie, intre 2000 si 2003, ea a avut posibilitatea de a accesa dosare secrete FBI, legate de propria persoana, sora si cumnatul sau, ceea ce se presupune ca a facut ulterior si in cadrul CIA. La ora actuala, nu este inca foarte clar ce a facut femeia cu informatiile astfel obtinute, ancheta privind scurgerea de informatii fiind in desfasurare. Oricum, pentru actualele capete de acuzare, libaneza risca o pedeapsa de maximum 16 ani de inchisoare, o amenda de 600.000 dolari si retragerea cetateniei americane. Totusi, potrivit intelegerii incheiate cu autoritatile, in caz de cooperare maxima, ea poate scapa cu o pedeapsa intre sase si 12 luni de inchisoare.