Seful de stat italian, Giorgio Napolitano, incearca sa indulceaca tonul la adresa autoritatilor comunitare, dupa ce mai multi politicieni de pe scena politica de la Roma au acuzat Uniunea Europeana pentru politicile sale prea permisive, care ar fi incurajat afluxul de imigranti.
„UE nu trebuie invinuita pentru imigratie, intrucat aceasta reprezinta o problema grava mai veche, ce dateaza dinaintea extinderii spre Est a spatiului comunitar”, a declarat presedintele italian, citat de cotidianul „Corriere della Sera”, preluat de Mediafax.

„Este gresit sa dam vina pe Uniunea Europeana; in ceea ce priveste problema imigratiei este nevoie de o actiune ampla, de clarificare politica sincera”, a sustinut Napolitano, la o reuniune cu tinerii studenti ai Colegiului Lumii Unite a Adriaticei, pe care i-a primit la sediul Presedintiei italiene, Palatul Quirinale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.