Pentagonul cheltuieste miliarde de dolari pentru a preintampina riscurile de atac din partea Chinei si altor state potential periculoase.

Noi mijloace de lupta superperformante. Congresul american a alocat fonduri pentru elaborarea noilor arme ale viitorului si a sistemelor inteligente care opereaza in afara atmosferei terestre. Cel mai ambitios proiect este un "avion hipersonic" de 456 miliarde de dolari, supranumit "Bill is the Falcon", care poate zbura cu o viteza de sase ori mai mare decat viteza sunetului si poate arunca bombe de 5,5 tone in cateva minute, oriunde in lume, relateaza "Daily Telegraph".

Puterea distructiva a bombelor ar putea fi sporita de campul gravitational, acestea putand sa se indrepte cu viteze de 25 de ori mai mari decat viteza sunetului spre tinta. Un purtator de cuvant al Agentiei pentru Proiecte Avansate de Cercetare in Domeniul Apararii a Pentagonului (Pentagon's Defence Advanced Research Projects Agency - Darpa) a spus ca primul test de zbor al "avionului hipersonic "Bill is the Falcon" este programat pentru anul viitor.

Loren Thompson, un important analist de la Washington, a dezvaluit ca proiectul are in vedere atacarea "tintelor sensibile din motive de timp", din state cum ar fi Coreea de Nord si Iranul, care fie au dezvoltat arme nucleare fara aprobare, fie sunt doar suspectate ca au facut acest lucru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.