Miercuri dimineata s-a produs o explozie puternica in capitala Tadjikistanului, in apropierea unei cladiri guvernamentale care, dupa cum a anuntat Parchetul, este un act terorist.

"Consideram ca este vorba despre un act de terorism (...). Va fi deschisa o ancheta penala pentru terorism", a anuntat procurorul local, Kurbonali Muhabbatov, aflat la locul deflagratiei. Procurorul a precizat ca ancheta a fost incredintata serviciilor speciale, informeaza NewsIn.

Explozia s-a produs la ora locala 8.00 (5.00, ora Romaniei), in centrul orasului Dusanbe, capitala Tadjikistanului, in apropiere de cladirea guvernamentala Kohi Vahat, care gazduieste un centru de conferinte si care este situata nu departe de palatul prezidential si de ambasada Uzbekistanului.

Potrivit politiei, victima este un gardian care descoperise un pachet suspect in timpul unei inspectii in jurul Kohi Vahat, unde in aceasta dimineata urma sa aiba loc o conferinta organizata de reprezentanta Uniunii Europene pe tema riscurilor de catastrofe naturale in Asia Centrala.

La conferinta urmau sa participe premierul tadjik, Akil Akilov, precum si delegati ai ministerelor pentru situatii de urgenta din fostele republici sovietice din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.