Inchisorile plutitoare sunt destinate imigrantilor clandestini, pe care guvernul nu vrea sa-i amestece cu infractorii periculosi

Ministerul olandez al Justitiei a gasit solutia pentru a rezolva lipsa de teren pentru construirea de centre de detentie. Trei inchisori plutitoare pentru imigrantii fara acte in regula sunt deja functionale.

Ei sunt retinuti pe vapoarele-puscarie pana la deportare. in ultimul deceniu, Olanda a inasprit masurile impotriva imigratiei. Ca rezultat, circa 20.000 de persoane fara acte in regula sunt expulzate anual.

Guvernul olandez isi continua politica de inas­prire a legilor asupra imi­gratiei pe care a demarat-o la sfarsitul anilor 1990. si, pentru a se asigura de bunul mers al aplicarii lor, construieste inchisori plutitoare, rezolvand astfel problema lipsei de locuri din centrele de detentie. S-a ales solutia vapoarelor-puscarii, din cauza crizei de terenuri construibile si pentru ca orasele sunt reticente in a gazdui penitenciare.

De asemenea, guvernul nu vrea sa-i amestece pe imigrantii clandestini cu criminalii. Se estimeaza ca numarul persoanelor expulzate fortat din Olanda este mare, ridicandu-se la 20.000 pe an. Este nevoie, deci, de mai multe centre de detentie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.