Liderul opozitiei pakistaneze Benazir Bhutto a cerut ieri, demisia presedintelui Pervez Musharraf si a spus ca niciodata nu va fi premier sub regimul lui, informeaza NewsIn.

Bhutto i-a cerut de mai multe ori lui Musharraf sa se retraga de la conducerea armatei si sa devina presedinte civil, dar este prima data cand ii cere sa demisioneze din cea mai inalta functie din stat.
"Este timpul sa se retraga. Trebuie sa demisioneze din functia de presedinte", a declarat telefonic, Bhutto.

Fostul premier Benazir Bhutto a facuta aceasta declaratie dupa ce, in cursul acestei zile, a fost din nou plasata in arest la domiciliu la Lahore, inainte de un protest amplu pe care il planifica.

Benazir Bhutto a adaugat ca nu este la curent cu informatia difuzata de Sky News, potrivit careia guvernul ar avea pegatit de decolare un avion militar pentru a o evacua cu forta din Lahore. "Fireste, pot folosi forta pentru a ma lua, dar cat timp ma pot tine tacuta?", a afirmat retoric, liderul opozitiei din Pakistan.

"Pot inchide cat de multi sustinatori de-ai nostri doresc, vor exista mereu altii care se vor ridica impotriva tiraniei care distuge Pakistanul", a subliniat Bhutto.

Intrebata de CNN daca va pleca din Pakistan, ea a raspuns: "Nu, nu voi pleca, Pakistanul este tara mea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.