Un raport recent al FBI avertizeaza ca reteaua terorista Al-Qaeda ar putea lovi din nou in preajma Craciunului. Potrivit expertilor militari, teroristii ar intentiona sa atace mai multe magazine de tip mall din orase americane importante, precum Chicago si Los Angeles. Perioada sarbatorilor de iarna, cand oamenii se ingramadesc sa isi faca cumparaturile, le-ar asigura teroristilor Al-Qaeda un numar mare de victime, menit sa destabilizeze Statele Unite si NATO.

Apel la vigilenta

Expertii FBI si-au intocmit raportul pe baza unor date precum densitatea populatiei si numarul rezidentilor arabi din zona. In aceste conditii, unele state aliate ale NATO din sud-estul Europei, ca Romania sau Polonia, care sprijina lupta antii-terorista a SUA, ar putea sa fie si ele vizate. La noi in tara, orasele care risca sa fie atacate sunt Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. "Principala noastra preocupare dupa 11 septembrie este sa impartasim astfel de informatii", a declarat purtatorul de cuvant al FBI, Richard Kolko, pentru ABC News. El a atras atentia, insa, ca nu exista informatii care sa sugereze un atac iminent.
"Ii rugam pe oameni sa fie vigilenti si sa raporteze orice tip de activitate care le ridica suspiciuni", a adaugat Kolko.