Atunci cand Salvatore si Sandro Lo Piccolo, cei doi membri marcanti ai Mafiei capturati recent de carabinieri, si-au dat seama ca vila in care se ascundeau era inconjurata, au incercat in mare graba sa distruga si sa ascunda mai multe acte si documente. Oamenii legii au reusit sa recupereze o parte importanta dintre acestea si au avut surpriza sa gaseasca si un "Decalog al mafiotului perfect".

Faimoasele biletele ("pizzini") care i-au ajutat pe politistii italieni sa descopere multe dintre secretele "nasului" Bernardo Provenzano, arestat in primavara lui 2006, le-au oferit surprize si in cazul retinerii clanului Lo Piccolo. Desi mafiotii au apucat sa arda multe dintre ele, carabinierii au recuperat o parte, alaturi de harti si documente secrete.

In plus, in jurul "vizuinii" au fost ordonate sapaturi, pentru descoperirea altor documente sau a unui eventual depozit de arme. Printre "pizzini" gasiti de carabinieri s-a aflat si o foaie de hartie impaturita de mai multe ori, pe care era scris, cu litere de tipar batute la masina, intr-o italiana care schiopata pe alocuri, o lista cu cele zece comandamente pe care ar trebui sa le urmeze cu ochii inchisi orice aspirant la statutul de "bun mafiot".