Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, pune deja in aplicare planurile cu care a amenintat Bucurestiul. Iuscenko s-a dus personal pana in Insula serpilor si a venit de acolo cu instructiuni clare pentru autoritatile regionale ucrainene: dezvoltarea infrastructurii de pe insula si a celei dintre insula si continent, dar si „imbunatatirea nivelului de trai al localnicilor”, se arata in comunicatul prezidential. Pana sa ajunga cu elicopterul pe insula, Iuscenko a survolat pentru inspectie si Canalul Bastroe. Aici nu a avut nimic de comentat.

Vizita de la Bucuresti, unde a discutat pe tema Insulei serpilor cu mai toti politicienii romani - de la presedintele Basescu la premierul Tariceanu si la sefii celor doua camere ale Parlamentului, pare insa sa il fi mobilizat si mai mult pe liderul de la Kiev in privinta teritoriului pentru care Romania inca se judeca la Haga. Insula serpilor se va dezvolta, „viata ei economica va inflori”, declara Iuscenko in urma cu cateva zile pentru cotidianul nostru.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.