Politia macedoneana a fost implicata intr-un schimb de focuri in timpul unei operatiuni de arestare a unui "grup criminal" in regiunea majoritar albaneza Tetuvo, din apropierea granitei cu Kosovo, informeaza NewsIn.

NATO a anuntat ca un elicopter al politiei macedonene s-a prabusit in timpul ciocnirilor dintre politie si persoane inarmate in vestul tarii, dominat de albanezi, dar autoritatile de la Skopje au dezmintit aceasta informatie."Nu s-a prabusit niciun elicopter in partea macedoneana", a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale.

Tensiunile dintre guvernul macedonean si minoritatea albaneza, care reprezinta 25% din populatia tarii, s-au intensificat in ultimele saptamani, pe masura ce negocierile pentru statutul provinciei separatiste sarbe Kosovo se apropie de un deznodamant.

Orasul Tetuvo din vestul tarii a fost centrul insurgentei din 2001 a gherilelor albaneze, careia i-a pus capat diplomatia occidentala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.