Este primul omagiu de acest fel adus unui dans in lume. Tangoul s-a nascut la Buenos Aires in urma cu 100 de ani

Iubitorii tangoului din Buenos Aires, capitala Argentinei, au comandat un monument de doua tone dedicat dansului preferat al tarii lor. Structura de otel, cu inaltimea de 3,5 metri, reprezentand un bandoneon (un tip de acordeon - n.r.), instrument asociat cu celebrul dans, este amplasata in cartierul Puerto Madero. Inaugurarea oficiala a monumentului va avea loc la 22 noiembrie a.c.

Initiativa ridicarii unui monument inchinat tangoului in orasul in care s-a nascut vechiul dans popular, in urma cu peste 100 de ani, apartine unui comitet prezidat de Ruben Reale.

El a beneficiat de sprijinul autoritatilor locale, care au organizat un concurs de arta urbana in urma caruia artistii Alejandro Coria si Estela Trevino au fost desemnati sa realizeze proiectul.

Impresionanta structura metalica sub forma unui bandoneon, instrument muzical folosit de cei care au dat viata tangoului, a necesitat lucrari laborioase care au durat sase ani si jumatate. Costurile au fost acoperite cu bani proveniti din donatii si din recitaluri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.