Cu cateva zile inaintea aniversarii Revolutiei din octombrie, muzeul de istorie contemporana din Moscova a inaugurat o expozitie inedita ce isi propune sa ilustreze zbuciumata istorie a ultimului secol prin intermediul primelor-doamne pe care Rusia le-a avut in aceasta perioada.

Pantofii pe care ii purtau, felul in care pozau alaturi de sotii lor ori obiectele lor personale dezvaluie surprinzator de multe lucruri despre vremea in care au trait, releva France Presse.

Imparateasa Aleksandra Fedorovna, executata de bolsevici in 1918, este reprezentata prin fotografii, dar si printr-o eleganta rochie din dantela cu umbreluta asortata.

Schimbarea de regim ce a urmat este ilustrata cum nu se poate mai bine de trecerea de la luxul frivol al tarinei la hainele austere si pantofii cu toc jos ce au apartinut femeii ce i-a stat alaturi lui Lenin, Nadejda Krupskaia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.