O revolta care s-a declansat in urma cu doua zile, intr-o inchisoare din provincia argentiniana Santiago del Estero, din centrul tarii, s-a soldat cu cel putin 29 de morti printre detinuti, a anuntat o sursa judiciara citata de o televiziune locala, informeaza NewsIn.
"Exista cel putin 29 de morti. Exista de asemenea si numerosi raniti care au fost spitalizati", a declarat ministrul regional al justitiei, Ricardo Daives."Este vorba despre o tentativa de evadare reprimata de serviciul de ordine al penitenciarului", a adaugat ministrul.

Potrivit pompierilor din provincia Santiago del Estero, detinutii au provocat ulterior un incendiu. Mai multi detinuti si peste 10 gardieni au fost imobilizati in parti ale inchisorii izolate de flacari, ceea ce a ingreunat incercarea fortelor de ordine de a reprima revolta infractorilor aflati in inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.