Ministerul Justitiei din Olanda construieste pe apa centre de detentie pentru imigranti ilegali.

Autoritatile olandeze spun ca inchisorile plutitoare sint o necesitate in conditiile in care numarul terenurilor pentru constructii este tot mai mic, iar orasele nu mai doresc construirea de penitenciare, relateaza AFP.

Doua vapoare-inchisori functioneaza deja in Olanda, iar saptamina viitoare o platforma pe apa, care serveste drept centru de detentie pentru straini in situatie ilegala, va intra in serviciu la Zaandam, in apropiere de Amsterdam.

“Am construit aceasta platforma pe apa pentru ca orasul Zaandam nu mai are teren pentru constructii, dar ne-a propus sa o ancoram intr-o zona industriala”, a declarat Erik Nijman, care se ocupa cu un program imobiliar al Ministerului de Justitie. “Nu este un vapor, ci o cladire de detentie construita aproape in intregime asa cum se face pe teren sigur, numai ca pluteste”, a adaugat el.

Diferenta de pret dintre cele doua constructii este nesemnificativa: pe pamint, ca si pe apa, se ridica la “citeva zeci de milioane de euro”, iar durata de viata pentru un centru de detentie pe apa este cit cea a unei inchisori obisnuite, adica circa 25 de ani. Centrele de detentie pe apa au cel putin un avantaj: se pot ancora oriunde in Olanda.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.