Biserica baptista Westboro a fost acuzata in justitie de catre tatal lui Matthew Snyder, soldat al marinei militare americane, care a murit intr-o misiune din Irak, in martie 2006.

Anul trecut, in timpul funeraliilor de inmormantare ale soldatului , adeptii bisericii au tulburat procesiunea si au venit cu pancarte pe care au scris „Multumim lui Dumnezeu pentru soldatii morti” si „Va duceti cu toti in iad”.

In ultima vreme chiar, baptistii si-au extins protestele in timpul funeraliilor soldatilor decedati, a caror moarte o considera pedeapsa pentru regimul american, foarte favorabil homosexualilor.

Membrii bisericii baptiste din Topeka, Kansas, au condamnat ani in sir homosexualitatea cu actiuni care vizau la inceput, victimele bolii SIDA.

In timpul procesului care a avut loc ieri, biserica a pledat pentru dreptul sau la libera exprimare.

Juriul a decis insa ca adeptii confesiunii sa plateasca pentru daune morale si pentru patrunderea in spatii private, in momente de maxima tensiune emotionala, in timpul oficierii procesiunii de inmormantarea a soldatului Matthew Snyder.

In urma verdictului, adeptii bisericii au condamnat decizia judecatorului pe care au considerat-o un serios atac la adresa liberei exprimari si au afirmat ca acest lucru nu ii va opri sa picheteze in continuare funeraliile de inmormantare ale soldatilor americani.