Fostul presedinte iranian Akbar Hachemi Rafsandjani a vorbit ieri despre o amenintare americana "fara precedent" impotriva Iranului, intr-un discurs in fata responsabililor militari, a informat agentia Irna, relateaza NewsIn.

"Inamicii au complotat mult impotriva Iranului de la revolutia islamica din 1979, dar actuala situatie este fara precedent si deci, toata lumea trebuie sa fie in alerta", a spus Rafsandjani, unul dintre cele mai influente persoane ale regimului.

Fostul lider l-a contrazis pe presedintele Mahmoud Ahmadinejad, care minimalizeaza frecvent riscul unei eventuale interventii militare americane.

Rafsandjani a calificat drept "fara precedent prezenta si miscarile fortelor americane si ale sustinatorilor lor in regiune, precum si existenta unui climat de teama si amenintare". Fortele americane sunt desfasurate in Irak si in Golf, la vest de Iran dar si in Afganistan, la est. Washingtonul a spus totusi ca prefera calea diplomatica pentru a convinge Iranul sa suspende programul nuclear.

Rafsandjani, un conservator pragmatic care conduce Consiliul de discernamant, instanta de arbitraj intre Parlament si Consiliul gardienilor revolutiei, este un rival politic al lui Ahmadinejad. El a pierdut in fata acestuia la al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.