Presedintele georgian Mihail Saakasvili a acuzat mai multi militari rusi ai fortelor de pace care desfasoara o misiune in republica separatista Abhazia, ca au agresat politisti georgieni din aceasta regiune.
Ministerul georgian de Interne i-a acuzat pe militarii rusi ca au rapit si batut trei politisti georgieni, in apropierea satului Ganmuhuri, la granita dintre Abhazia si Georgia. Un purtator de cuvant al fortelor de pace ruse, Aleksandr Diordiev, a declarat pentru agentia Interfax ca politistii georgieni au fost dezarmati si arestati dupa ce au amenintat ca vor deschide focul asupra militarilor rusi si dupa ce le-au incendiat vehiculul blindat.

Politistii georgieni au fost eliberati dupa cateva ore. Ieri, presedintele Saakasvili s-a deplasat la granita dintre Georgia si Abhazia pentru a cere fortelor de pace ruse sa prezinte scuze oficiale. “Suntem aproape la capatul rabdarii”, i-ar fi strigat Saakasvili unui soldat rus, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea georgiana. El a mai spus ca Georgia l-a declarat persoana non grata pe comandantul fortelor ruse din Abhazia, generalul Serghei Ceaban, care va trebui sa paraseasca teritoriul Georgiei in zilele urmatoare. De asemenea, presedintele georgian si-a anuntat intentia de a cere ONU sa revizuiasca mandatul fortelor de pace ruse.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.