Potrivit sondajului, 52% dintre respondenti sunt favorabili unor atacuri aeriene preventive impotriva Iranului pentru a impiedica Teheranul sa obtina arma nucleara. Circa 53% cred ca atacurile ar putea avea loc chiar inainte de alegerile prezidentiale de anul viitor.Doar 29% dintre americani sunt de parere ca Statele Unite nu ar trebui sa atace Iranul, informeaza NewsIn.

Administratia Bush a devenit mai dura in ceea ce poriveste Teheranul, iar George W. Bush agita spectrul unui al treilea razboi mondial daca Iranul fabrica bomba nucleara. Vicepresedintele Dick Cheney a amenintat in acelasi timp Teheranul, cu "grave consecinte" daca nu renunta la imbogatirea uraniului.

Participantii la sondaj au fost de asemenea intrebati care dintre candidatii la presedintie ar fi cel mai capabil sa trateze cu Iranul. Americanii au raspuns in proportie de 21 % ca Hillary Clinton ar fi cea mai potrivita, 15 % ca republicanul Rudolph Giuliani, in timp ce 14% s-au referit la John McCain.

Sondajul telefonic a fost efectuat in perioada 24-27 octombrie pe un esantion de 1.028 persoane inscrie pe listele electorale, informeaza NewsIn.