Cristina Fernandez de Kirchner a castigat confortabil alegerile prezidentiale si va prelua mandatul la inceputul lunii decembrie.

Prima-doamna a Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a castigat alegerile prezidentiale de duminica inca din primul tur de scrutin, confirmand previziunile din sondaje.

Potrivit rezultatelor partiale difuzate dupa numararea a 96% din voturile exprimate, sotia actualului presedinte al Argentinei a obtinut 44,8% din sufragii, in timp ce rivala sa Elisa Carrio a obtinut 22,9% din voturi. Cristina Fernandez si-a asigurat insa victoria din primul tur de scrutin gratie legii electorale.

Aceasta prevede ca este declarat castigator al alegerilor prezidentiale candidatul care intruneste 45% din sufragii sau obtine 40% din voturi, avand, in acelasi timp, un avans de 10 procente in fata urmatorului clasat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.