Trei barbati si o femeie din Japonia au fost gasiti, intoxicati cu monoxid de carbon. Politia, care a anuntat ieri descoperirea cadavrelor, crede ca cetatenii japonezi ar fi victimele unei sinucideri colective organizate pe internet, informeaza NewsIn.

Cadavrele au fost gasite intr-un vehicul inchiriat, parcat pe un drum forestier in prefectura Tochigi. Cei trei barbati - 20, 22, respectiv 38 de ani - si femeia in varsta de 30 de ani erau originari din Tokyo.
"Politia crede ca este vorba de o sinucidere colectiva", a declarat un purtator de cuvant.

Potrivit informatiilor din presa japoneza, femeia cauta site-uri pentru persoanele tentate de sinucidere, folosite frecvent pentru intalnirea unor candidati la sinucidere colectiva. In 2005, 91 de persoane au murit in acest fel, 55 de oameni in 2004 si 34 in 2003.

In majoritatea cazurilor, victimele nu se cunosc si isi dau intalnire intr-un loc izolat inainte de a se sinucide cu monoxid de carbon.

Japonia inregistreaza una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume, iar guvernul are ca obiectiv diminuarea numarului de astfel de cazuri de la 24,2 sinucideri la 100.000 de locuitori in 2006 la 19,4 in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.