Cazul fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, ucis prin otravire la Londra la sfarsitul anului trecut, revine in forta. De aceasta data, senzatia a fost creata de cotidianul "The Daily Mail".
Citand surse demne de incredere si competente, apropiate serviciilor speciale si mediilor diplomatice, publicatia sustine ca Litvinenko a lucrat pentru spionajul britanic, faimosul MI6, si era platit cu un salariu lunar de 2.000 de lire sterline. in plus, ziarul afirma ca de recrutarea ofiterului rus s-a ocupat chiar actualul sef al MI6, John Scarlett, la initiativa caruia Litvinenko a venit la Londra unde, ulterior, a cerut azil politic pentru el si familia lui.

Concluziile oficiale privind cauzele mortii lui Litvinenko nu au fost date nici acum publicitatii. Procuratura britanica l-a acuzat pe omul de afaceri rus Andrei Lugovoi si a cerut extradarea acestuia, dar a fost refuzata, Constitutia rusa interzicand acest procedeu. in ce-l priveste pe Lugovoi, el neaga, fireste, totul. Pentru ca acum, pe fondul ultimelor dezvaluiri, el a anuntat ca intentioneaza sa convoace o noua conferinta de presa, pentru a "prezenta detalii inedite" ale cazului de asasinare a fostului agent FSB.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.