Vocile care ii cer cu obstinatie presedintelui rus Vladimir Putin sa ramana pentru inca un mandat la Kremlin s-au inmultit, pana la punctul in care in mai multe orase din Rusia s-au strans zeci de mii de oameni cu acest singur scop in minte.

Serghei Mironov, presedintele Camerei Superioare din Parlamentul rus, a dat apa la moara rusilor care-l doresc presedinte in continuare pe Putin, declarand ca exista „mijloace legale” pentru ca acesta sa-si pastreze functia, noteaza publicatia Financial Times.

Mironov a mai spus ca problema unui al treilea mandat pentru Putin „nu a fost scoasa de pe agenda”, cu toate ca, potrivit Constitutiei, presedintele nu poate avea mai mult de doua mandate consecutive. insusi Putin, aflat la summitul Rusia-UE la Lisabona, s-a simtit obligat sa repete ca nu va incerca sa se agate de functia sa, schimband Constitutia, asa cum s-a speculat la un moment dat in Occident.

Mironov insa, plin de zel, a anuntat ca examineaza metodele legale prin care seful statului poate ramane la Kremlin fara a incalca prevederile Constitutiei. „in opinia mea, ramanerea legitima a lui Putin in functie ar fi o binecuvantare pentru Rusia”, nu s-a putut abtine el sa spuna. „Manifestatii spontane au loc pe tot cuprinsul Rusiei, si manifestantii ii cer lui Vladimir Putin sa isi pastreze functia, asa ca noi, ca si legislatori, ar trebui sa ne gandim cum putem sa supunem legitim aceasta chestiune atentiei presedintelui”, si-a dezvaluit intentiile oficialul rus.

Se inmultesc mitingurile

El s-a referit la manifestatiile organizate, pana acum, in cel putin cinci orase rusesti. Multe altele se pregatesc de miscari „spontane” similare, iar mai multe legislaturi regionale se gandesc cum sa faca un apel la presedinte sa ramana in functie, noteaza Financial Times. in urma cu cateva zile, 65.000 de artisti rusi au publicat o scrisoare in care ii cereau lui Putin sa nu ii abandoneze.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.