Organizatia rusa de aparare a drepturilor omului, Memorial a publicat in cursul zilei de ieri, o lista de 2,6 milioane de victime ale terorii staliniste, informeaza NewsIn.

"Baza noastra de date, pana in prezent, reprezinta doar 20-25% din numarul total al victimelor. Este incununarea unei munci la care au luat parte sute de persoane din numeroase regiuni, timp de aproape 20 de ani", a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei, Arseni Roginski.

Roginski a mai subliniat si faptul ca organizatia a editat 5.000 de exemplare ale listei cu peste 2,5 milioane de victime ale regimului stalinist.

Mai multe organizatii nonguvernamentale ruse si apropiati ai victimelor au comemorat in august epurarile staliniste si au organizat ceremonii la 70 de ani de la intrarea in vigoare a directivei care a marcat inceputul represiunilor in masa.

Cercetarile publice privind perioada stalinista au inceput la sfarsitul anilor 80, dar accesul la arhive a devenit mai dificil totusi, sub mandatul lui Putin dupa cum afirma organizatia Memorial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.