Papa Ioan Paul al II-lea se pregateste pentru o noua spitalizare, a treia de la inceputul anului, anunta "Corriere della Sera".

Potrivit ziarului, motivul reinternarii ar fi controlul periodic al tubului introdus in trahee luna trecuta, pentru a-l ajuta la respiratie si "reglarea unor detalii ale programului alimentar", in conditiile in care Papa are probleme de inghitire. Spitalizarea ar putea interveni saptamana viitoare, mai scrie "Corriere della Sera".

Cotidianul il citeaza si pe profesorul de la Universitatea Sapienza di Roma, afirmand ca Papa nu va mai putea niciodata sa vorbeasca, iar tubul nu-i va fi retras. In schimb, oficiosul Vaticanului, "Messaggero", scrie ca reinternarea Papei este exclusa, "in afara de cazul unor complicatii grave".

Un purtator de cuvant al clinicii Gemelli, Nicola Cerbino, a dezmintit si el "speculatiile presei". Medicii de la Vatican nu l-au mai lasat luni pe Suveranul Pontif sa apara la fereastra pentru traditionala rugaciune din a doua zi de Paste, motivand ca duminica a trebuit sa infrunte timp de aproape un sfert de ora vantul rece.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.