Autoritatile din Malaezia au decis sa le acorde o mult-asteptata marire de salariu calailor, in semn de recunoastere a faptului ca depun o munca dificila si prost privita de societate. Astfel, pentru o spinzurare, calaul va primi de-acum inainte 500 de riggit, echivalentul a 131 de dolari, in loc de doar 300 de riggit cit era in trecut.

De asemenea, tariful pentru fiecare lovitura de bici aplicata a crescut de la 0,8 dolari la 2,6 dolari. In ultimii 24 de ani, in Malaezia au fost executate 358 de persoane, insa cei mai multi bani provin din pedeapsa cu biciuirea, care se aplica pentru tot felul de infractiuni, inclusiv imigrantilor ilegali. Din aceasta cauza, pentru postul de calau propriu-zis sint putine solicitari, in timp ce la cel de "minuitor de bici" concurenta este de cinci pe un loc. Pentru ambele categorii, personalul este ales din rindurile gardienilor de puscarie, criteriul esential fiind forma fizica.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.