Un sondaj de opinie realizat la nivel mondial de Gallup International arata ca populatia lumii doreste o diminuare a hegemoniei SUA pe plan international.

Datele studiului indica o sustinere din ce in ce mai mare a publicului pentru o lume multipolara, in cadrul careia Uniunea Europeana sa-si consolideze influenta.

Aproximativ 40% din populatia mondiala ar vrea ca Statele Unite sa-si reduca influenta pe scena internationala, releva un sondaj realizat de Institutul Gallup International in colaborare cu Consiliul European pentru Relatii Externe (ECFR), un centru de cercetare cu sediul la Londra.

In favoarea SUA s-au declarat albanezii - 71%, urmati de locuitorii din provincia Kosovo - 61% si cei din Panama - 45%. in schimb, populatia din Bosnia-Hertegovina, Luxemburg, Grecia, Serbia si Finlanda se opune in proportie de peste 70 la suta influentei americane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.